Notícies

Una start-up del Niu ofereix una solució per a la gestió de dades d’entitats financeres

Una start-up del Niu ofereix una solució per a la gestió de dades d’entitats financeres

Per Andorra Telecom | 03/02/2020 | Notícies
El viver d’empreses d’Andorra Telecom, el NIU, que ofereix suport a la incubació o acceleració d’start-ups, acull una empresa especialitzada en l’administració de dades de les entitats financeres. TeamStone, SL ha desenvolupat la solució TrionData orientada a la implantació de l’anomenada Gestió de dades Empresarials.
Es tracta d’una solució de big data, orientada preferentment a bancs i asseguradores, que permet integrar i gestionar de manera efectiva les dades procedents de plataformes diferents d’una mateixa organització.

El responsable de l’start-up, l’emprenedor Pedro Miranda, ha presentat aquest dimarts el projecte acompanyat del responsable del NIU, Miquel Gouarré. Entre els avantatges que ofereix TrionData hi ha la centralització de l’entrada i la sortida de dades financeres des de sistemes interns i externs, garantint una dada única, de qualitat i certificada per a tota l’entitat. La solució permet el client adaptar l’operativa de tots els departaments en base a una informació certificada, evita el tràfic de dades no controlables i permet obtenir-ne la traçabilitat.

Per la seva banda, el responsable del NIU ha valorat com un actiu la varietat de projectes “que acull i que ha acollit” la incubadora d’Andorra Telecom, situada a l’edifici Els Arcs de la Massana. “Totes les start-ups tenen en comú la tecnologia i la innovació però se centren en activitats i sectors molt diferents”, ha apuntat.